22 aug

Iktasd ki a megjelenési parafaktort nyilvános szereplésekkor!

Bevált tippek Fürjes Orsolyától, hogy jól nézz ki a tv-ben!

Ugye neked sem mindegy, hogy festesz a nagyközönség előtt, ha felkérnek nyilvános szereplésre, tv-s interjúra? A képernyős megjelenés eltér a hétköznapitól, de fontos, hogy a különleges helyzetben is kényelmesen érezd magad, és azonosulni tudj a külsőddel.  Ha eddig zavart a megjelenésed, akkor hívd segítségül Fürjes Orsolyát, az Arcszíntér megálmodóját, biosminkest.

Az első és legfontosabb, legyél pontosan tisztában azzal, hogy milyen fazonú ruhák állnak jól, milyen típusú, színű és erősségű smink passzol az egyéniségedhez – magyarázza Fürjes Orsolya, az Arcszíntér megálmodója, biosminkes. – Ha üzleti, szakmai személyes márkádnak megfelelően öltözködsz, akkor számodra nincs semmi parafaktor a kamera előtti szereplésben.
A probléma leginkább akkor van, ha az önbizalmad alapból alacsony, nem készültek még rólad profi  fotók, amik megmutatnák a szépségedet. Vagy valahogy sosem érzed elégedettnek magad a tükör előtt, nem tudod mit és hogyan viselj.

furjes_orsolya

Ezeket mindenképpen tudnod kell, ha tv-s szereplésre készülsz
Ha elfogadod a felkérést egy műsorba, feltétlenül nézz meg néhány adást. Amit érdemes megfigyelned:

 • Milyen a forgatás környezete (modern, színes, letisztult, színpadon, milyen színű háttér előtt készülnek a felvételek, csak a felsőtested látszik majd vagy sokkal több )
 • Milyen stílusú az előadás, műsor (elegáns, laza, változatos, divatos…)
 • Milyenek a riporterek (hivatalosak, lazák, szúrósak…)

Már 2-3 adásból kiderül, hogy milyen színű és stílusú ruhában kell megjelenned, ha ki akarsz tűnni, mégis harmóniában szeretnél lenni önmagaddal és a háttérrel is. Ne feledd, elsősorban ÖNMAGADNAK kell megfelelned. A helyzetfelmérés után vesd rá magad a ruhásszekrényedre, és próbálj fel több szettet a tükör előtt. Igen, akkor is, ha férfi vagy. Mire figyelj?

 • A tükörbe belenézve ne egy idegent, hanem önmagadat lásd.
 • Ne erőltesd bele magad kényelmetlen ruhákba, amikben mozogni is kényszer. A barokk fűzőben és krinolinban meglehetősen nehéz lesz levegőt venni 🙂 De a cső minit is hagyd meg estére.
 • Ne most vegyél fel olyan ruhát, amit különben soha életedben nem húznál magadra, mert szerinted elvárás.
 • Ne a tv-nek akarj megfelelni, hanem az általad képviselt szakmai személyes márkádnak.
 • Ne erőltesd magad kosztümbe és öltönybe, ha amúgy csak temetésen veszed fel.
 • Tudj tökéletesen mozogni, járni a cipődben is, senki nem kíváncsi arra, amint orra buksz a kamerák előtt.kamera

OK, maradjak kényelmes, de ez mégiscsak egy nagyon fontos alkalom – gondolhatod.

Ez így van. Viszont a legrosszabb, ha szorít a cipőd, mert csak vicsorítani tudsz a fájdalomtól. Vagy ha nem kapsz levegőt, mert ülve nyom a halcsont a fűzőben. Íme egy rövid lista, ami sokat segíthet a kamera előtti magabiztosság elérésében.

 1. Feltétlenül frissen, előző este moss hajat.
 2. Legyél ápolt, tiszta, rendezett.
 3. Akkor is felejtsd el a szakadt túracipőt, ha az a legkényelmesebb, kivéve, ha célcsoportod tudja, mert folyamatosan kommunikálod (szakmai személyes márka), hogy enélkül egy lépést sem teszel. Vagy ha ilyen témájú magazinod van.
 4. Legyen összhang a stílusodban.
 5. Figyelem, sminkelve leszel. Akár férfi vagy, akár nő, a tv-ben smink KELL, ezt fogadd el!
 6. Ne a felvétel időpontjában próbáld betörni az új cipőt.
 7. A túl szűk szoknya és a mély dekoltázs feszültté tesz, mert nem tudod PONTOSAN, milyen állásból vesz majd a kamera.

Szóval, szerepelsz a tv-ben, ez alapból kimozdít a komfortzónádból. Ilyenkor a legfontosabb, hogy ne stresszelj az öltözékeden. Ha teljesen bizonytalan vagy abban, hogy mi áll jól, keresd meg bátran Fürjes Orsolyát, és állítsátok össze együtt a szetteket tv-s szereplésekhez. Ezeket tárgyalásokon, más üzleti eseményeken is fel tudod venni.

Orsival a Kerülj képbe tréningen is találkozhatsz!
A tréningről bővebben itt olvashatsz!

 

Mentés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük